Jeanine Schreurs

Jeanine Schreurs

“Better nouveau than never” – Groucho Marx

Ga Hosselen, Jeanine Schreurs, Uitgeverij JS, 2021.  Paperback, zwart-wit, 168 pag. ISBN 9789083 193601

Prijs: € 22,50 incl. verzending  

Je hebt geen baan nodig om rond te komen, niet eens een eigen bedrijf. Hosselen is de nieuwe trend: je scharrelt je kostje bij elkaar met verschillende activiteiten die samen genoeg opleveren om van te leven. Dat maakt je leven niet alleen een stuk avontuurlijker, het is ook een solide manier om inkomen te krijgen.

Dit boek laat je zien hoe je zelf kunt gaan hosselen, door te ontdekken waar concrete kansen liggen en hoe je hier een geldkraantje van maakt. Ik vertel je de fijne kneepjes van het vak, omdat ik zelf al jarenlang zo leef!  Deze heruitgave is volledig up to date gemaakt; ook de interviews met succesvolle hosselaars zijn vernieuwd. Laat je inspireren door alle goede adviezen. 

Living with Less: Prospects for Sustainability; Jeanine Schreurs; 2010; Maastricht University; 184 pag. ISBN 978-90-9025779-2 

Alleen als E-book, € 8,50

Ondanks het groeiende besef dat een meer duurzame manier van leven noodzakelijk is, geldt minder consumeren nog steeds als een bijzonder lastige optie. In mijn proefschrift onderzoek ik welke impact minder geld uitgeven heeft op ons leven binnen een postmoderne consumptiemaatschappij. 

Naast een theoretische analyse van 150 jaar consumptie studies, wordt de ontwikkeling van het denken over zuinigheid geschetst vanaf de klassieke oudheid tot het heden. Kwalitatief en kwantitatief empirisch onderzoek  (1100 deelnemers in Nederland) resulteert onder meer in het Transformatie Model Leven met Minder. Verder wordt een sociaal-economisch profiel van Nederlandse downshifters gepresenteerd. Aan de hand van de zogenaamde Triple G van een duurzame levensstijl (Geld, Groen, Gezondheid) worden de resultaten voor duurzaamheid besproken. Tot slot geeft het proefschrift aanbevelingen voor een marketingstrategie om een meer duurzame levensstijl te bevorderen. 

Het lesmateriaal van het Lift je Leven actieprogramma bestaat uit teksten en opdrachten verdeeld over de 4 hoofdthema’s: Goed bezig, Goed met geld, Goed met groen, Goed in je vel. Naast een gewone editie, is er een editie voor laaggeletterden met veel plaatjes en korte, eenvoudige teksten. Deze kleurrijke, vrolijke versie maakt het extra aantrekkelijk om er mee aan de slag te gaan. Het werkboek is ook bijzonder geschikt voor Nederlandse taallessen voor nieuwkomers. 

Lift je Leven, Inspiratie en opdrachten; dr Jeanine Schreurs. Hard cover, in witte ringband, 4 kleuren, 105 pag. Verkrijgbaar bij Stichting Lift, als lesmateriaal bij het Liftjeleven actieprogramma.